Klik hier indien de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven!
Extra Nieuwsbrief Stevia Drogist nr 3 - Jaar 2010

Stevia goedgekeurd voor consumptie
Eindelijk is het zover. De EFSA heeft een positief advies gegeven aan de EU om Stevia goed te keuren voor consumptie! Naar verwachting wordt dit advies binnenkort officieel overgenomen, er rest slechts nog een administratieve afhandeling.

14 APRIL 2010, 11.00 uur
Exact op dit tijdstip presenteerde ESFA haar bevindingen over het gebruik van stevia als zoetstof. Tot dit tijdstip is het rapport geheim gehouden. Binnen een uur na de presentatie worden wij ingelicht via het secretariaat van professor Geuns uit Leuven (België). Een gejuich gaat op in ons kantoor te Drachten. Eindelijk mogen we hardop uitspreken dat Stevia de ideale zoetstof is, 100% Natuurlijk, goed voor consumptie en vooral zonder aspartaam, sacharine en andere chemische toevoegingen. Kortom, we zijn blij.
Jan Geuns

Goed Nieuws Recept

Pana cotta met rood fruit

- 150 ml melk
-150 ml slagroom
-2 theelepels SteviJa Zoetpoeder
-½ vanille stokje
-2 blaadjes gelatine
-7 gram SteviJa Zoetpoeder.
-Sap van ½ limoen
-250 gram rood fruit

Foto: SteviJa
®

Verwarm de melk en de room met 2 volle theelepels Zoetpoeder en het merg uit 1/2 vanillestokje en laat dit 5 minuten op zacht vuur tegen de kook aan staan.

Week de gelatine intussen in koud water en los deze vervolgens op in het mengsel van room en melk. Vul de glaasjes voor tweederde met dit mengsel en zet minstens 2 uur koud weg.

Maak een oplossing van 2 eetlepels water, 7 gram Zoetpoeder en de sap van een halve limoen, zet dit op zacht vuur en voeg dan het fruit toe. Laat het in 1 a 2 minuten tot een lichte compote inkoken. Zet weg en laat afkoelen.

Schep, als alles is afgekoeld het rode fruit op de panna cotta.
Enjoy!

Anna-Gretha en medewerkers van De Stevia Drogist.
De Stevia Drogist is een onderdeel van:
Wilt u deze nieuwsbrief voortaan niet meer ontvangen? Klik dan HIER