Productpagina

Cavalier Hazelnoot Chocoladepasta


€6.25

Pot: 380 gram


Heerlijk romige chocoladepasta voor op brood. Deze pasta is makkelijk smeerbaar en vol van smaak. Zonder toegevoegde suikers en chemische zoetstoffen is deze pasta een verantwoord zoet broodbeleg maar is ook geschikt om mee te bakken. 

Bovendien is de chocolade van Cavalier UTZ gecertificeerd. Dit draagt bij aan duurzame landbouw en betere omstandigheden voor de lokale boeren.
 

Ingrediënten

 • Plantaardige olie (raap, palm)
 • Voedingsvezels (inuline, oligofructose)
 • Hazelnoten (13%)
 • Zoetstoffen (erythritol, stevioglycosiden)
 • Magere cacoa
 • Magere melkpoeder
 • Zonnebloemlecithine
 • Aroma
 • Kan sporen bevatten van gluten, soja en aardnoten.
   

Omschrijving ingrediënten

Plantaardige olie: raap, palm
Palmolie is plantaardige olie die hoofdzakelijk wordt gewonnen uit de vruchten van de oliepalm. Een andere soort die palmolie levert, is de coyolpalm. Palmolie bevat een hoog percentage verzadigde vetten en anti-oxidanten.
Voedingsvezels (inuline en oligofructose)
Inuline en oligofructose worden beide gewonnen uit cichorei, een type wortel die hier in Nederland groeit. Na het oogsten wordt de wortel verwerkt tot een fijn wit poeder. Dit zachtgele poeder heeft van nature een licht zoete smaak en is in tegenstelling tot de wortel niet meer bitter van smaak. Inuline en oligofructose verbeteren de darmfunctie zoals andere vezels. Vanwege de werking op de darmflora vallen inuline en oligofructose onder de klassering prebioticum.
Hazelnoot
De hazelnoot is al van oudsher een bekende noot en komt van de Hazelaarboom.
Steviolglycosiden
Stevia wordt geteeld op plantages in Zuid-Amerika en Azië. Vooral Paraguay en China zijn grote producenten. Na het oogsten wordt de stevia gedroogd en wordt op centraal gelegen locaties door een extractie proces de geconcentreerde zoetstof uit het plantje gewonnen. Dit zoete witte poeder is wel 300 tot 400 keer zoeter dan suiker.
Erythritol
Erythritol is een natuurlijk suikeralcohol (polyol) die wordt gewonnen uit plantaardige suikers. Deze komen onder andere voor in fruit en gegist voedsel. De suikers worden gemengd met water, gefermenteerd en gekristalliseerd. Na het zuiveren blijven er geen fruitsuiker of gist achter in de Erythritol.
Magere Cacao
Cacaopoeder is afkomstig van de cacaoboon, de vrucht van de cacaoboom.
Magere Melkpoeder
Melkpoeder is melk waaraan het water is onttrokken, zodat een droge stof overblijft. verdampen. Na aanmengen van melkpoeder met water ontstaat wederom melk, zij het met een iets veranderde smaak.
Zonnebloemlecithine
Lecithine wordt van oudsher vooral uit sojabonen verkregen. De laatste jaren echter wordt lecithine steeds vaker ook uit andere bronnen verkregen, bijvoorbeeld uit zonnebloempitten. In de voedingsmiddelenindustrie vindt het vaak toepassing als emulgator. Lecithine wordt ook wel verkocht als voedingssupplement het zou namelijk helpen vet en cholesterol in het lichaam af te breken, en zou goed werken tegen een hoge bloeddruk. Omdat het lichaam echter voldoende van de stof zelf aanmaakt, is het innemen van supplementen ervan niet nodig.
Aroma
Natuurlijk aroma wordt gewonnen door fysische scheidingstechnieken, zoals distillatie of extractie. In het geval van biotechnologische methodes is het mogelijk dat het aroma niet onttrokken is aan de grondstof die de naam aan het aroma geeft, maar aan een andere natuurlijke grondstof. Bijvoorbeeld natuurlijk aardbei aroma kan verkregen worden uit de schors van een bepaalde boom, het verkregen aroma bevat echter dezelfde molecules. Bij de productie van natuurlijke aroma’s is elk chemisch procedé verboden.

Toepassing

Als broodbeleg en ook voor koken en bakken. Bijvoorbeeld aan chocolade muffins meer smaak te geven.

 

Bewaaradvies

Donker en droog bewaren.
 

Voedingswaarde

Voedingswaarde per 100 gram
Energie 1841 kJ / 448 kcal
Vet 35,6 gr
- waarvan verzadigde 6,8 gr
Koolhydraten 17 gr
- waarvan suikers 6,6 gr
- waarvan polyolen 9,5 gr
Vezels 37,6 gr
Proteïne 5,5 gr
Zout 0,1 gr


 

Heeft u vragen over dit product? Bel of mail naar de klantenservice.