Productpagina

Actie!

Zoetpoeder Per Doos


€95.34€85.81

Doos: 12 x 220 gram


* Deze Multi-Voordeel actie is niet te combineren met de 10% kortingsbon.

SteviJa Zoetpoeder is stevia-extract verrijkt met inuline. Inuline is een makkelijk oplosbare vezel die voorkomt in cichorei, agave, fruit en groenten. Door de verrijking met inuline is de zoetpoeder een “poedersuiker” variant die zeer veel vezels bevat, namelijk 90%. Dit komt dan weer te goede aan een gezonde darmflora. SteviJa Zoetpoeder is gemakkelijk doseerbaar. Eén kwart theelepel staat gelijk aan één theelepel suiker. Bij het bakken versterkt de stevia in SteviJa Zoetpoeder haar zoetkracht, waardoor deze erg zuinig is in gebruik. Een potje SteviJa Zoetpoeder is goed voor het bakken van ongeveer 10 cakes. Door het gebruik van inuline heeft SteviJa Zoetpoeder dezelfde conserverende eigenschappen als die van suiker. De zoetkracht van Zoetpoeder ten opzichte van suiker is 1:4 tot 1:12. (hoe meer Zoetpoeder, hoe groter de zoetkracht).
 

Ingrediënten

  • Steviolglycosiden  
  • Inuline uit chicorei

Omschrijving ingrediënten

Steviolglycosiden
Stevia wordt geteeld op plantages in Zuid-Amerika en Azië. Vooral Paraguay en China zijn grote producenten. Na het oogsten wordt de stevia gedroogd en wordt er op centraal gelegen locaties door een extractieproces de geconcentreerde zoetstof uit het plantje gewonnen. Dit zoete witte poeder is wel 300 tot 400 keer zoeter dan suiker.I

Inuline
Inuline heeft een lage glycemische index en wordt vaak gebruikt als zoetstof. Met maar 10 gram is inuline een super vezel en ondersteunt in de darmen de groei van goede bacteriën. Inuline onderhoud tevens een sterke opbouw van botten doordat het de opname van calcium en magnesium bevordert. Inuline is heerlijk zoet van smaak en kent hierdoor vele toepassingen.

Toepassing

SteviJa Zoetpoeder is te gebruiken in:
  • In koffie, thee, yoghurt, havermout en koude dranken
  • In sauzen, soepen, marinades, dressing en olijfolie
  • Voor het maken van jam, ijs en stoofpeertjes
  • Over aardbeien, worteltjes en pannenkoeken etc.
?SteviJa Zoetpoeder blijft stabiel tot 200°C. Daardoor is het ook geschikt voor het bakken van bijvoorbeeld:
  • (Cup)Cake, kruidkoek, appeltaart en MonChou-taart
  • Brownies, muffins, Engelse scones en pindakoekjes
Voor recepten met SteviJa Zoetpoeder is er het SteviJa kookboek ‘Koken en Bakken met Stevia’ of ga voor een voorproefje naar SteviJa recepten op www.stevija.nl

Voedingswaarde

Voedingswaarde per 100 gram
Energie 8,40 kJ / 200 kcal
Koolhydraten 95,87 g
   - waarvan suikers 0,0 g
   - waarvan vezels 88,96 g
   - oplosbare vezels (fructose, glucose, sucrose) 6,90 g
Eiwitten 0,0 g
Vetten 0,0 g
   - waarvan verzadigd 0,0 g
   - waarvan enkelvoudig onverzadigd 0,0 g
Zout 0,0 g
   
Mineralen  
Natrium 40 mg
Calcium 11,50 mg
Kalium 7,50 mg
IJzer 0.40 mg

Stevia wordt geteeld op plantages in Zuid-Amerika en Azië. Vooral Paraguay en China zijn grote producenten. Na het oogsten wordt de stevia gedroogd en wordt op centraal gelegen locaties door een extractie proces de geconcentreerde zoetstof uit het plantje gewonnen. Dit zoete witte poeder is wel 300 tot 400 keer zoeter dan suiker.

Inuline
Inuline wordt gewonnen uit cichorei, een type wortel die in Nederland groeit. Na het oogsten wordt de wortel verwerkt tot een fijn wit poeder. Dit poeder heeft van nature een licht zoete smaak en is in tegenstelling tot de wortel niet meer bitter van smaak.
 

Heeft u vragen over dit product? Bel of mail naar de klantenservice.