Productpagina

Actie!

Stevia Brown


€9.48€4.74

250 gram (houdbaarheid tot 01-05-2021)


Stevia Brown bestaat uit stevia, erythritol en melasse. Stevia, ook wel Honingkruid genoemd, is het zoetste plantje ter wereld en geeft de heerlijk zoete smaak. Erythritol komt van nature voor in fruit en geeft de kristalvormige structuur. melasse zorgt voor de mooie bruine kleur. Ingrediënten: Erythritol, steviolglycoside, melasse. Stevia Brown bezit bijna geen calorieën, zelfs 95% minder dan in suiker! (22,5 kcal/100 gr. tegenover 400kcal/100gr. suiker). De zoetkracht van Stevia Brown ten opzichte van suiker is 1:1 tot 1:3. (hoe meer Stevia Brown, hoe groter de zoetkracht). De glycemic index van Stevia Brown is nul. (GI=0).

Ingrediënten

  • Erythritol
  • Steviolglycosiden
  • Melasse

Omschrijving ingrediënten

Steviolglycosiden
Stevia wordt geteeld op plantages in Zuid-Amerika en Azië. Vooral Paraguay en China zijn grote producenten. Na het oogsten wordt de stevia gedroogd en wordt op centraal gelegen locaties door een extractie proces de geconcentreerde zoetstof uit het plantje gewonnen. Dit zoete witte poeder is wel 300 tot 400 keer zoeter dan suiker.

Erythritol
Erythritol is een natuurlijk suikeralcohol (polyol) die wordt gewonnen uit plantaardige suikers. Deze komen onder andere voor in fruit en gegist voedsel. De suikers worden gemengd met water, gefermenteerd en gekristalliseerd. Na het zuiveren blijft er geen fruitsuiker of gist achter in de Erythritol.

Erythritol valt binnen de categorie ‘suikeralcohol’, maar het is geen suiker en ook geen alcohol. De term suikeralcohol heeft betrekking op de moleculaire structuur van Erythritol die overeenkomt met die van suikers en gedeeltelijk met die van alcohol. Erythritol beïnvloedt de bloedglucose niet en veroorzaakt geen cariës.

Melasse

Melasse of molasse is een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten. Pas in de 16e eeuw ging men melasse gebruiken, het geeft bijvoorbeeld de bruine kleur aan bruine suiker. Deze funcie heeft het ook bij SteviJa Brown. Het bevat veel minder suiker dan de "gewone" suiker. Doordat er in SteviJa Brown maar heel weinig nodig is, is het suikergehalte bijzonder laag (5%).

Product: Stevia Brown van SteviJa

Toepassing

SteviJa Brown is te gebruiken in:
  • In koffie, thee, yoghurt en koude dranken
  • Voor het maken van ijs en stoofpeertjes
  • Over aardbeien en pannenkoeken etc.
  • Cake, kruidkoek, appeltaart en MonChou-taart
  • Brownies, muffins, Engelse scones en pindakoekjes

Voedingswaarde

Voedingswaarde per 100 gram
Energie 96,2 kJ / 22,5 kcal
Vetten 0,0 g
   - waarvan verzadigd 0,0 g
   - waarvan enkelvoudig onverzadigd  0,0 g
Koolhydraten 98,5 g
   -waarvan suikers 5 g
   -waarvan polyolen 93,5 g
Eiwit 0 g
Voedingsvezels 0 g
Zout 0 g


Heeft u vragen over dit product? Bel of mail naar de klantenservice.