Productpagina

Stevia Zoetpoeder


€7.95

Combibus: 220 gram


Stevia Zoetpoeder is stevia-extract verrijkt met inuline. Inuline is een makkelijk oplosbare vezel die voorkomt in cichorei, agave, fruit en groenten. Door de verrijking met inuline is de zoetpoeder een “poedersuiker” variant die zeer veel vezels bevat, namelijk 90%. Dit komt dan weer te goede aan een gezonde darmflora. Stevia Zoetpoeder is gemakkelijk doseerbaar. Eén kwart theelepel staat gelijk aan één theelepel suiker. Bij het bakken versterkt de stevia in Stevia Zoetpoeder haar zoetkracht, waardoor deze erg zuinig is in gebruik. Een potje Stevia Zoetpoeder is goed voor het bakken van ongeveer 10 cakes. Door het gebruik van inuline heeft Stevia Zoetpoeder dezelfde conserverende eigenschappen als die van suiker. De zoetkracht van Zoetpoeder ten opzichte van suiker is 1:4 tot 1:12. (Hoe meer suiker je in een gerecht vervangt door Zoetpoeder, des te minder heb je naar verhouding aan Zoetpoeder nodig). De glycemic index van Stevia Zoetpoeder is 14 (GI=14).

Ingrediënten

  • Inuline uit chicorei
  • Steviolglycosiden

Omschrijving ingrediënten

Steviolglycosiden
Stevia wordt geteeld op plantages in Zuid-Amerika en Azië. Vooral Paraguay en China zijn grote producenten. Na het oogsten wordt de stevia gedroogd en wordt er op centraal gelegen locaties door een extractieproces de geconcentreerde zoetstof uit het plantje gewonnen. Dit zoete witte poeder is wel 300 tot 400 keer zoeter dan suiker.

Inuline
Inuline heeft een lage glycemische index en wordt vaak gebruikt als zoetstof. Met maar 10 gram is inuline een super vezel en ondersteunt in de darmen de groei van goede bacteriën. Inuline onderhoud tevens een sterke opbouw van botten doordat het de opname van calcium en magnesium bevordert. Inuline is heerlijk zoet van smaak en kent hierdoor vele toepassingen.

Product: Stevia Zoetpoeder van SteviJa

Toepassing

Stevia Zoetpoeder is te gebruiken in:
  • In koffie, thee, yoghurt, havermout en koude dranken
  • In sauzen, soepen, marinades, dressing en olijfolie
  • Voor het maken van jam, ijs en stoofpeertjes
  • Over aardbeien, worteltjes en pannenkoeken etc.
Stevia Zoetpoeder blijft stabiel tot 200°C. Daardoor is het ook geschikt voor het bakken van bijvoorbeeld:
  • (Cup)Cake, kruidkoek, appeltaart en MonChou-taart
  • Brownies, muffins, Engelse scones en pindakoekjes
Voor recepten met Stevia Zoetpoeder is er het SteviJa kookboek ‘Koken en Bakken met Stevia’ of ga voor een voorproefje naar SteviJa recepten op www.stevija.nl

Bewaaradvies

Vochtvrij bewaren.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per 100 gram
Energie 840 kJ / 200 kcal
Koolhydraten 95,87 g
   - waarvan toegevoegde suikers 0,0 g
   - waarvan vezels 88,96 g
   - oplosbare suikers (fructose, glucose, sucrose) 6,90 g
Eiwitten 0,0 g
Vetten 0,0 g
   - waarvan verzadigd 0,0 g
   - waarvan enkelvoudig onverzadigd 0,0 g
   
Mineralen  
Natrium 40 mg
Calcium 11,50 mg
Kalium 7,50 mg
IJzer 0.40 mg


Heeft u vragen over dit product? Bel of mail naar de klantenservice.