Stevia Recepten - December

    Beenham met Cranberrysaus

    Bereid de beenham volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer in een steelpannetje het sap, zout en de Kristal door elkaar en breng dit aan de kook. Voeg de cranberry's toe en laat het geheel zachtjes doorkoken tot de bessen zijn opengesprongen. Pureer de saus met de ...

    Borstplaat

    Doe in een steelpan de Kristal, slagroom en boter en breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat het mengsel circa 10 minuten inkoken, totdat er circa 2/3 van over is. Blijf wel constant roeren.Neem de pan van het vuur en laat het mengsel even tot rust komen, totdat het niet meer borrelt. ...

    Champignon-Crèmesoep

    Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Pel en snipper de ui en snijd de prei in ringen. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui glazig en de prei zacht. Voeg de champignons toe en stoof ze enkele minuten mee. Voeg het water, de Culieet en het zout toe en breng het aan de ...

    Christmas Cheesecake

    Bodem Maal in een keukenmachine de noten met de Kristal fijn. Meng de boter erdoor en druk het mengsel stevig op de bodem van de springvormen. Laat de bodem opstijven in de koelkast. Vulling Week de gelatine 5 minuten in koud water. ...

    Gevulde Speculaastaart

    Dadelpuree:Los het Zoetpoeder op in het water. Doe het water met de dadels in een steelpan en zet dat 15 minuten op laag tot matig vuur.Neem de pan van het vuur en mix met een staafmixer de dadels tot een gladde puree. Roer tot slot het amandelaroma door de ...

    Marsepein hartjes

    Zeef het meel, Zoetpoeder en de Kristal door een fijne zeef en meng het door elkaar. Voeg het eiwit, water en het aroma toe en kneed het geheel tot een rol. Wikkel de rol marsepein in huishoudfolie en laat het een nacht in de koelkast rusten. Verwerk het daarna tot Valentijn ...

    Oliebollen (bereid met Kristal)

    Doe de gist, bloem en de Kristal in een grote kom. Meng de roomboter en eieren door de bloem. Voeg vervolgens langzaam de melk toe en roer totdat er een mooi glad beslag is ontstaan. Roer tot slot de krenten, rozijnen en het zout door het beslag.Dek de kom met het beslag af met een ...

    Oliebollen (Grootmoeders recept)

    Los de gist en het Zoetpoeder® op in de melk.Doe de bloem in een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Meng de roomboter en eieren door de bloem. Voeg vervolgens langzaam de melk toe en roer totdat er een mooi glad beslag is ontstaan. Roer tot slot de krenten, rozijnen en ...

    Pepernoten

    Verwarm de oven voor op 170 °C.Meng de bloem, het Zoetpoeder®, zout en de speculaaskruiden in een kom.Meng de karnemelk, olie en de boter door de bloem en kneed dit tot een mooi deeg.Draai balletjes van het deeg en druk deze in de vorm van een pepernoot. ...

    Speculaascake

    Verwarm de oven voor op 150 °C.Meng de bloem, speculaaskruiden en het bakpoeder in een kom.Smelt de boter in een pan en voeg de eieren toe. Los het Zoetpoeder® op in de karnemelk en roer dit door het mengsel in de pan.Voeg het mengsel toe aan de bloem en meng dit samen met ...

    SteviJa Kir Royal

    Bereid de ‘Crème de Cassis’ door alle ingrediënten m.u.v. de champagne te mengen. Neem een champagneglas en schenk de Crème de Cassis erin. Vul het glas aan met champagne. De verhouding ‘likeur – champagne’ is 1/5 : 4/5. Naar eigen smaak kan dit natuurlijk met meer of minder likeur worden ...

    Taai taai

    Verwarm de oven voor op 170 °C.Meng de honing en agavesiroop door dit te verwarmen en laat vervolgens iets afkoelen.Meng de bloem, baksoda, kaneel, anijs, nootmuskaat, het Zoetpoeder®, zout en kruidnagelpoeder in een kom. Roer hier het lauwwarme honingmengsel ...