Wordt deze SteviJa Nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier.

SteviJa Nieuwsbriefthema

Beste nieuwsbrieflezers,

We zijn allemaal druk met de voorbereidingen voor het paasfeest. De één houdt zich bezig met een heerlijk paasbrunch voor familie en/of vrienden, de ander gaat er met de paasdagen even tussenuit. Wat uw plannen ook mogen zijn dit jaar, wij van SteviJa hebben in deze nieuwsbrief weer leuke nieuwtjes. We geven u extra duidelijkheid en informatie over stevia in het algemeen, en introduceren opnieuw onze SteviJa thee. Verder heeft Anna-Gretha aangegeven véél meer met u te willen delen dan alleen haar kennis over stevia. Zoals u van ons gewend bent, wederom een leuke aanbieding en recept.


Stevia is geen suiker

Stevia is geen suiker

SteviJa heeft er een grote hekel aan dat er nog steeds fabels worden verteld over stevia. Het internet staat er jammer genoeg vol mee. Het schept verwarring en is slechte reclame voor het mooie plantje dat stevia werkelijk is. Er schijnt vooral twijfel te ontstaan door fabrikanten die stevia toevoegen aan haar producten maar hiernaast er ook nog steeds chemische zoetstoffen en draagstoffen in verwerken. De hoofdreden hiervan is om enerzijds reclame te kunnen maken met de mooie eigenschappen van stevia, anderzijds de kosten te drukken. Ook worden chemische stoffen toegevoegd om de kenmerkende stevia-smaak te maskeren en meer op suiker te laten lijken.

We moeten ons realiseren, stevia is geen suiker, er hoeft niet mee gerommeld te worden, het is 100% natuurlijk en heerlijk zoet!

De voordelen van pure stevia zijn niet gering. Pure stevia (Ook bij SteviJa verkrijgbaar) is extreem zoet, bevat geen calorieën en koolhydraten en is veilig in gebruik bij diabetes. Het pure Stevia poeder is door de grote zoetkracht, 300-400 keer die van suiker, wel lastig doseerbaar. Er worden daarom diverse varianten met stevia ontwikkeld waarbij het extractpoeder beter doseerbaar is gemaakt. SteviJa onderscheid zich in de markt met het gebruik van alleen 100% natuurlijke draagstoffen zoals inuline en erythritol.
Heeft u vragen of wilt u meer weten over Stevia? Mail ons dan met uw vragen naar info@stevija.nl


SteviJa thee

SteviJa thee

Het is alweer een paar maanden geleden, maar SteviJa thee is weer terug en volop leverbaar. SteviJa Thee is er een die zowel koud als warm gedronken kan worden. De kruidenthee bevat veel anti-oxidanten en heeft een zacht-zoete smaak. Het werkt verzachtend op de maag en is helend bij aften in de mond. Laat de kruidenthee enige tijd trekken in heet water dat net van de kook is (ca. 6 minuten voor echte zoetbekken). Of serveer de drank koud voor een frisse dorstlesser. Lekker met een scheutje vers citroensap. Om de SteviJa thee een extra smaakje te geven zijn hier onze limonadesiropen erg geschikt voor gebleken. Heeft u interesse in de SteviJa thee? Bestel dan hier.


SteviJa zaadjes

SteviJa zaadjes

Het is erg leuk om mensen deze zomer te verrassen met blaadjes van je eigen Honingkruid. Kweek met onze nieuwe zaadjes de plantjes op achter glas. Zet de kleine plantjes hierna uit op een mooie zonnige plek in de tuin. De honingkruid kan hier wel 1.50m hoog worden.
Pluk de blaadjes voor in de thee, zelfgemaakte ijsthee of snij deze door een vruchtensalade. Heerlijk! Droog de blaadjes en verpulver deze over ijs voor een heel verrassende smaak. Kortom vele mogelijkheden dus met deze Honingkruid.
Kiemkracht van SteviJa honingkruid is maar liefst 75-80%. Kweek ook je eigen Honingkruid en bestel Stevia zaad hier.


Paasaanbieding

Paasaanbieding

Deze keer hebben wij voor u in de aanbieding SteviJa Honingkruid zaadjes, SteviJa Thee, Limonadesiroop lemon voor een extra lekker citroensmaakje en om het af te maken een chocoladereep Mango Raspberry White. Bestel deze paasaanbieding hier.

Deze paasaanbieding is geldig t/m 3 April.


Pinterest

Pinterest

Anna-Gretha houd zich graag bezig met het zogeheten "pinnen" op Pinterest. Het is niet alleen SteviJa wat voor haar erg belangrijk is, het zijn "natuurlijk" en "gezondheid" in het algemeen. Op het internet komt zij vaak mooie dingen tegen die ze dan weer graag met u deelt. Pinterest is hiervoor een mooie gelegenheid. Maak ook een account aan en blijf op de hoogte over wat Anna-Gretha zoal bezig houdt.
www.pinterest.com/stevija


Sinaasappelcake

Een van de winnende recepten van het keukenpakket is de sinaasappelcake. Deze cake is verrassend omdat er een hele sinaasappel in de mixer verdwijnt en daardoor ook juist de smaak hiervan erg lekker is.


Sinaasappelcake

Ingrediënten

 • 1 biologische sinaasappel met schil
 • 50 gram walnoten
 • 110 gram bloem
 • 80 gram amandelmeel
 • 30 gram SteviJa Kristal®
 • 3 theelepels kaneel
 • 110 gram rozijnen
 • 125 gram boter
 • 3 eieren
 • 1 volle theelepel Baksoda
 • 3 eetlepels melk

Bereiding

Verwarm de over voor op 150 °C.

Was de sinaasappel en mix deze met schil in de keukenmachine en zet dit apart. Maal de walnoten fijn in de mixer en zet deze ook even opzij.

Doe de bloem, amandelmeel, SteviJa Kristal, kaneel en de rozijnen in de beslagkom en roer dit door elkaar. Smelt de boter en roer dit samen met de eieren door het mengsel. Schep nu ook de sinaasappel en de walnoten door dit beslag. Los tenslotte de Baksoda op in 3 eetlepels kokende melk en roer door het deeg.

Bak deze sinaasappel cake in circa 45 minuten gaar.
Eet smakelijk!

Printvriendelijke versie.


SteviJa Facebook

Nog geen Facebook-vriend van SteviJa?

Via Facebook bent u nog eerder op de hoogte van nieuwtjes, aanbiedingen, nieuwe recepten en andere weetjes over SteviJa.
Ga naar Facebook.com/Stevijanederland en `Like` ons of word vrienden!