03 juni 2020

In deze nieuwsbrief:

SteviJa Kristal - 10% korting
SteviJa Zoetjes - 25% korting
Artikel - Hoe zit het nou met stevia?


Stevia Kristal

7.95 7.16

Stevia Kristal

10% korting
SteviJa Kristal is duidelijk een geliefd product en daarom alweer in de aanbieding, bovenop de permanente prijsverlaging! 

SteviJa Kristal is een 100% natuurlijke suikervervanger. SteviJa Kristal bestaat uit stevia en erythritol. Erythritol komt van nature voor in fruit en geeft de knapperige kristalvormige structuur. De stevia in SteviJa Kristal versterkt haar zoetkracht bij het bakken, waardoor deze erg zuinig is in gebruik. Eén verpakking is goed voor het bakken van ongeveer 15 cakes. 

SteviJa Kristal bevat maar liefst 95% minder calorieën dan suiker! 


SteviJa Zoetjes 5 voor de prijs van 4

24.75 19.66

SteviJa Zoetjes 5 voor de prijs van 4

25% Korting!
Slechts 0,1 kcal per zoetje! SteviJa Zoetjes bestaan uit 100% natuurlijke draagstoffen en zijn lekker zoet van smaak in uw koffie of thee. Ook koud, in bijvoorbeeld uw zelfgemaakte ijsthee, lossen de zoetjes prima op. Profiteer van deze zoete actie van 5 dispensers voor de prijs van 4!


Hoe zit het nou met stevia?

Stevia en percentages

Waarom praat iedereen over stevia en staat er steviolglycosiden op de verpakking?
 
In steviabladeren bevinden zich een aantal stoffen die zoet zijn; Dul-A, Reb-A/B/C/D/E/F, SB (steviolbioside), ST (stevioside), SV (steviol). Deze verzameling noemt men steviolglycosiden.
Binnen de EU is wettelijk vastgelegd welke minimale zuiverheid voor de totale mix van deze stoffen is toegestaan, dit is een zuiverheid van 95%. De overige 5% van deze steviolglycosiden bestaat uit vocht, antioxidant en Vitamine P. De onderlinge percentages van deze stoffen kunnen binnen de richtlijn verschillen en daardoor kunnen ook de smaak en zoetkracht veranderen.

Veel consumenten denken hierdoor dat genoemde 95%, ook daadwerkelijk 95% van het totaalproduct in de winkel is, en dit is niet het geval. Genoemde 95% gaat alleen over de zuiverheid van steviolglycosiden en heeft niets te maken met de percentages van de verschillende ingrediënten van het totaalproduct. Dus ook al zit er maar 1.5% steviolglycosiden in het product, dit moet dan 95% zuiver zijn. De zuiverheid kan verschillen van 40 tot 98%.  Des te hoger het zuiverheidspercentage, des te puurder het is en des te hoger de zoetkracht en prijs. Is er een lage zuiverheid dan is er meer nodig in het product, maar is de kwaliteit lager. Wordt er een hoge zuiverheid gebruikt dan is er minder nodig in het product en is de kwaliteit hoger.  

Je ziet sommige producenten het percentage steviolglycosiden (van een zuiverheid >95%) vermelden. Zoiets als; 10% steviolglycosiden. Zij spelen in op het idee bij de consument dat een hoger percentage een beter product zou zijn. Terwijl dit het tegenovergestelde is. Des te meer steviolglycosiden, des te lager is de kwaliteit, des te slechter de smaak, en des te goedkoper is het product.
Het vermelden van de gebruikte percentages steviolglycosiden draagt dus niet bij aan duidelijkheid voor de consument, het zegt immers niets over de kwaliteit en smaak. Om deze reden vermeld SteviJa het percentage steviolglycosiden niet op verpakking. Wij willen niet dat de consument hierdoor misleid wordt en verkeerde conclusies trekt.
 
Heeft u nog vragen? Stel ze gerust! 0512-820000
 
Ramon Jongschaap