09 juli 2020

In deze nieuwsbrief:

SteviJa Extract Poeder (puur) - Nu met 13% korting!
SteviJa Vloeibaar Naturel, 100ml - 15% Korting!
Bio gemalen steviablad (fijn) - 20% korting
Artikel: Stevia, van plant tot poeder


SteviJa Extract Poeder (puur)

14.95 12.95

SteviJa Extract Poeder (puur)

Nu met 13% korting!
SteviJa Extract Poeder (puur) is het zeer zoete, pure extract dat uit de bladeren van de steviaplant wordt gewonnen. Deze poeder is puur en dus niet vermengd met andere grondstoffen. Door de extreem hoge zoetkracht van Stevija Extract Poeder (puur) is deze erg zuinig in gebruik en is het vooral populair voor het zoeten van specifieke recepten, zoals bijvoorbeeld, jam, ijs, ijsthee of wijn (bijzoeten).
 
SteviJa Extract Poeder (puur) bevat bijna geen calorieën: 6 kcal/100 gr. tegenover 400 kcal/100 gr. voor suiker!


SteviJa Vloeibaar Naturel, 100ml

11.60 9.86

SteviJa Vloeibaar Naturel, 100ml

15% Korting!
SteviJa Vloeibaar Naturel is een natuurlijke zoetmaker op basis van stevia. Met de handige druppelflacon is de zoetstof makkelijk mee te nemen en eenvoudig doseerbaar.

Gebruik SteviJa Vloeibaar Naturel in bijvoorbeeld thee, ijsthee, citroenwater, koffie, yoghurt, zelfgemaakte jam, magere kwark of ijs. SteviJa Vloeibaar Naturel is gluten- en lactosevrij, past in een veganistische levensstijl en geeft slechts 0,33 kcal per dosering!


Bio gemalen steviablad (fijn)

9.48 7.58

Bio gemalen steviablad (fijn)

20% korting
Deze Bio Gemalen Steviablad is helemaal puur zonder enige toevoegingen. We importeren het steviablad speciaal uit Spanje van een biologische teler voor haar hoge kwaliteit. Gemalen steviablad heeft naast vele andere toepassingen ook een positieve en verzorgende uitwerking op de huid. 


Stevia, van plant tot poeder

Hoe zorgen wij ervoor dat onze producten van plant naar poedervorm gaan? Hoe gaat het verwerkingsproces en wat gebeurt het allemaal?

Het begint natuurlijk allemaal bij de plant, dit is de Stevia Rebaudiana plant. De plant komt voornamelijk voor in midden/zuid-Amerika. Voor het verwerkingsproces worden alleen de bladeren van de plant gebruikt.

Het proces begint met het tritureren, kortweg: wrijven. Nadat de bladeren zijn gewreven wordt het geëxtraheerd. Tijdens het extraheren worden de gewreven bladeren in water gedaan. Het extraheren duurt tussen de 2 en de 4 uur. 
Als het extraheren voltooid is zitten alle stoffen in het water en begint het filtratieproces. Dit gaat via de diafiltratie methode. Dit betekent dat het water met het extract door een filter heen gaat en zo over tijd de grotere stukken gescheiden zijn van de kleinere.

Later wordt dit herhaald met micro, ultra en nanofiltratie. Bij het laatste proces is het filter wel 50 keer zo klein dan bij een alledaags koffiefilter. In dit stadium is het filter zo klein dat alleen de kleinste moleculen door het filter heen kunnen. Bij het filterproces blijft ongeveer 10-12% over van het startgewicht. Hierna wordt al het water verdampt en blijft een pasta over. Deze pasta wordt gedroogd, dit gebeurt op een temperatuur van 80 graden Celsius.

Na het drogen blijf er een witte poeder over en is de stevia van plant naar poedervorm.

Klik hier voor meer informatie over stevia.


SteviJa Facebook