Klik hier indien de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven!
klik hier en bekijk onze kerstgroet!
Nieuwsbrief Stevia Drogist nr 2 (December 2009)

Ik heb het niet makkelijk om "Achter de schermen" te blijven met alle ontwikkelingen. Het wachten op goedkeuring binnen de EU werkt behoorlijk op mijn geduld spieren. Ik heb het dan over het hoe leuk het is om met stevia te koken en bakken. Hier is nog zoveel over te vertellen.

Nieuwe website
Inmiddels is onze website www.diesteviadrogerie.de in de lucht, en kunnen we duidelijk merken dat bij onze oosterburen stevia net zo, al dan niet nóg populairder is dan hier in Nederland.

Gouden tip
Wij hebben onderzoek gedaan naar het effect van Stevia bij mondverzorging. De resultaten zijn erg positief. Inmiddels hebben ook onze klanten ontdekt dat stevia vloeibaar heel goed helpt bij ontstekingen in de mond. Een druppel stevia op de vinger en vervolgens de blaar/ontsteking ermee insmeren doe dit twee keer per dag. Na al enkele keren insmeren merk je gelijk een verzachting op waarna de wond al snel verdwijnt.

Recept van de maand
Deze maand "High tea" bij De Stevia Drogist met suikervrije engelse scones! (Na afkoeling direct inpakken om uitdroging te voorkomen)

Engelse scones (voor 4 personen).
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 ½ theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
50 gram boter of margarine
3 ½ theelepel vanille extract
1 afgestreken maatschep SteviJa© Poeder (0,25gr)

¾ dl melk
1 ei
3 ½ Eetlepel suikervrije appelmoes van Céréal (Zonnatura) of eigengemaakte met SteviJa vloeibaar
20 Dadels zonder pit


Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden of gasovenstand 5. Bakblik met bakpapier bekleden, en de spullen klaar zetten. En pak nog één extra ei voor het bestrijken van de scones.

Bereiding
Snij de dadels in kleine stukjes, en doe ze in een bakje. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom, samen met het zout en het bakpoeder. Zeef het boven de beslagkom. Snij de margarine in kleine blokjes en voeg het toe aan het bakmeel in de beslagkom.

Neem de melk en voeg het SteviJa© Poeder toe. Klop het goed door elkaar tot het SteviJa© Poeder is opgelost.

Doe nu het vanille extract er door, en roer het weer goed door elkaar. Voeg de suikervrije appelmoes toe, roer het weer goed door elkaar en vervolgens doe je de fijngesneden dadels er ook doorheen.

Giet het brouwsel in de beslagkom bij het bakmeel, en kneed dit tot een samenhangende bal. Is het deeg nog erg nat? Doe er dan iets meer zelfrijzend bakmeel doorheen, net zolang tot het niet meer plakt.

Rol het deeg tot een lap van ongeveer 2½ cm dik. Snij met het longdrinkglas ronde stukken deeg uit. Met het deeg kun je ongeveer 12 scones maken.

Leg de Scones op het bakblik. Pak het extra ei, klop het ei los in een kommetje en doe er een scheut melk bij. Klop het geheel goed door elkaar en bestrijk de scones met dit mengsel.

Plaats de scones in de voorverwarmde oven, en laat het in ongeveer 10 minuten lichtbruin bakken.

Enjoy!

Kerst groet
Wij, het team achter De Stevia Drogist wensen jullie hele fijne kerstdagen toe en een natuurlijk zoet 2010!

Hartelijke groet,
Anna-Gretha en medewerkers van De Stevia Drogist.

De Stevia Drogist is een onderdeel van:Wilt u deze nieuwsbrief voortaan niet meer ontvangen? Klik dan HIER