Wie is Stevia?

SteviJa

SteviJa is leverancier van de 100% natuurlijke zoetstof stevia en is gevestigd in Drachten en
ontwikkelt en produceert hoogwaardige stevia-producten. SteviJa staat 100% voor:

  • Gezonde producten
  • Natuurlijke topkwaliteit
  • Optimale klantenservice

Opgericht door Anna Gretha Visser †

Grondlegger van het bedrijf was Anna Gretha Visser. Net als vele anderen werd Anna Gretha zich
meer bewust van het belang van goede voeding. Toen zij stevia leerde kennen zag zij direct dat veel
mensen met gezondheidsproblemen hierbij gebaat zouden zijn. Vanaf dat moment was Anna Gretha
24 uur per dag met stevia bezig. Een natuurlijk zoetmiddel, dát was de oplossing. Ze stortte zich
volledig op stevia, las onderzoeksrapporten, maakte studiereizen en besloot om stevia in allerlei
vormen op de markt te brengen.
SteviJa werd opgericht en kort daarna werden de eerste producten op de markt gebracht.

Helaas is Anna Gretha in 2016 overleden, haar bedrijf wordt met hetzelfde enthousiasme en inzet
voortgezet door haar man Johan en zoon Lucas. Toch wordt haar warme persoonlijkheid nog iedere
dag gemist. Ze was een bijzondere vrouw met een passie voor gezond eten in een gezonde leefstijl.


Nieuwe producten

SteviJa is sindsdien snel gegroeid en inmiddels zijn de producten van SteviJa in verschillende landen
binnen en buiten Europa verkrijgbaar. Begin 2010 verhuisde SteviJa naar een groter pand aan De
Steven in Drachten. Op deze locatie is voldoende ruimte om naast de webwinkel ook aan groothandels
en winkelketens te leveren. En er is een afdeling “Research & Development” waar nieuwe producten
worden onderzocht en ontwikkeld. Bij dit continue proces werkt SteviJa nauw samen met
onafhankelijke laboratoria om zo de kwaliteit van haar producten te waarborgen.

Houd onze nieuwsbrief in de gaten, want er zullen snel meer producten volgen.
Meld u zich hier aan voor onze nieuwsbrief


Maatschappelijk verantwoord

SteviJa hecht veel waarde aan de wijze waarop haar producten worden geproduceerd. De gebruikte
grondstoffen zijn met aandacht voor het milieu geteeld en SteviJa beschikt voor diverse producten
over een “Halal-” en “Kosher”-certificaat. SteviJa maakt geen gebruik van keurmerken zoals “Ik kies
bewust”. Voor ons is het vanzelfsprekend dat onze SteviJa producten verantwoord zijn, wij werken
bijvoorbeeld uitsluitend met natuurlijke grondstoffen!


Klantenservice

De natuurlijke zoetstof stevia is relatief nieuw in Nederland en is veel zoeter dan gewone suiker.
SteviJa deelt daarom zoveel mogelijk informatie op haar website voor geïnteresseerden en klanten om
de stap van suiker naar stevia eenvoudiger maken. Maar ook via online-chat, E-mail en per telefoon
staan de medewerkers van SteviJa u graag te woord. Dit kan zijn om algemene vragen te
beantwoorden of om uw bestelling op te nemen.


SteviJa® hekelt misleidende stevia-marketing (2012)

Momenteel verovert de plantaardige zoetstof stevia de Nederlandse suiker- en zoetstoffenmarkt in
hoog tempo. Maar de voordelen zijn dan ook niet gering. Pure stevia is extreem zoet, bevat geen
calorieën en koolhydraten en is veilig in gebruik bij diabetes. Een zoetstof met zoveel positieve
eigenschappen, daar zit vast een luchtje aan.

Maar niets is minder waar. Uit onderzoeken blijkt dat stevia veilig is voor consumptie en daarom
inmiddels ook in Nederland op de markt is toegelaten. Diverse fabrikanten voegen stevia toe aan haar
producten om deze zo een “gezond” imago te geven. Op de verpakking wordt vol trots de
aanwezigheid van de nieuwe zoetstof vermeld, maar wie de lijst met ingrediënten naloopt komt
bedrogen uit. Naast een klein percentage stevia, dit is immers mierzoet, worden er andere,
goedkopere, soms zelfs chemische hulpstoffen gebruikt. Opeens blijkt “gezond” dan toch niet zo
verantwoord te zijn.

SteviJa uit Drachten hekelt deze misleidende uitingen op verpakkingen. De stevia-leverancier uit het
Noorden is sinds 2009 actief en brengt stevia in allerlei varianten op de markt. Behalve het pure,
mierzoete extract, verkoopt SteviJa ook zoetjes, vloeibare, poeder- en kristalsuikervarianten met
stevia.

“Om de hoge zoetkracht van pure stevia doseerbaar te maken, wordt er gebruik gemaakt van
hulpstoffen. De gebruikte stoffen zijn bepalend voor de structuur, smaak en prijs van de stevia-
producten”, aldus Anna Gretha Visser, manager van SteviJa.

“Fabrikanten maken gebruik van uiteenlopende hulpstoffen die niet volledig natuurlijk zijn of soms
zelfs chemisch. Hiermee onderscheidt SteviJa zich met haar productlijn. Wij gebruiken als enige,
uitsluitend natuurlijke ingrediënten voor onze SteviJa-producten. We ontwikkelen onze eigen
producten en deze kunnen dan ook met recht “verantwoord zoet” worden genoemd”.

“Om onze klanten duidelijkheid te geven hebben we één en ander verduidelijkt op onze website”.