SteviJa Puur Natuur

Stevia is in Nederland een relatief nieuwe zoetstof. Door haar enorme zoetkracht wordt stevia doseerbaar gemaakt met diverse hulpstoffen. SteviJa gebruikt uitsluitend natuurlijke ingrediënten in haar producten om zo geen afbreuk te doen aan de bijzondere (natuurlijke) eigenschappen van stevia.

Sommige van de door SteviJa gebruikte natuurlijke hulpstoffen hebben een E-nummer gekregen. E-nummers zijn niet per definitie slechte of chemische stoffen. Steviolglycosiden, de zoete stof uit de steviaplant, heeft bijvoorbeeld ook een E-nummer gekregen. Dit wil zeggen dat de Europese Unie deze stof als additief in voedingsmiddelen heeft gecontroleerd en goedgekeurd.
Er zijn een aantal niet-natuurlijke E-nummers, maar SteviJa gebruikt dus uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De door SteviJa gebruikte natuurlijke hulpstoffen zijn:

 • Inuline
  Inuline wordt gewonnen uit cichorei, een type wortel dat in Nederland groeit. Na het oogsten wordt de wortel verwerkt tot een fijn wit poeder. Dit poeder heeft van nature een licht zoete, romige smaak en is in tegenstelling tot de wortel niet meer bitter.
 • Erythritol
  Erythritol is een natuurlijk suikeralcohol (polyol) die wordt gewonnen uit plantaardige suikers. Deze komen onder andere voor in fruit en gegist voedsel. De suikers worden gemengd met water, gefermenteerd en gekristalliseerd. Na het zuiveren blijven er geen fruitsuiker of gist achter. Erythritol geeft Kristal zijn kristalvormige structuur en is van zichzelf al enigszins zoet.
 • Natriumbicarbonaat
  Natriumbicarbonaat is een zout dat ook wel bekend staat als baksoda of maagzout. Het wordt onder andere gebruikt in combinatie met wijnsteenzuur om de Zoetjes makkelijker te laten oplossen.
 • Wijnsteenzuur
  Dit zuur wordt gewonnen uit druiven en wijn. Het wordt gebruikt in combinatie met natriumbicarbonaat om de Zoetjes makkelijker te laten oplossen.
 • Magnesiumstearaat
  Magnesiumstearaat is een zout dat als emulgator werkt. Het zorgt ervoor dat alle ingrediënten van de Zoetjes samenblijven.
 • Glycerine
  Glycerine is een vloeistof die bestaat uit glycerol en water. De glycerol wordt gewonnen uit plantaardig vet of olie en is van nature aanwezig in het menselijk lichaams. Glycerine in de Vloeibaar Naturel en in de Fruitsiropen gebruikt om het stevia-extract in op te lossen. Daarnaast geeft het de vloeibare varianten een heerlijk zachte smaak.


SteviJa® hekelt misleidende stevia-marketing

Momenteel verovert de plantaardige zoetstof stevia de Nederlandse suiker- en zoetstoffenmarkt in hoog tempo. Maar de voordelen zijn dan ook niet gering. Pure stevia is extreem zoet, bevat geen calorieën en koolhydraten en is veilig in gebruik bij diabetes. Een zoetstof met zoveel positieve eigenschappen, daar zit vast een luchtje aan.

Maar niets is minder waar. Uit onderzoeken blijkt dat stevia veilig is voor consumptie en daarom inmiddels ook in Nederland op de markt is toegelaten. Diverse fabrikanten voegen stevia toe aan haar producten om deze zo een ‘gezond’ imago te geven. Op de verpakking wordt vol trots de aanwezigheid van de nieuwe zoetstof vermeld, maar wie de lijst met ingrediënten naloopt komt bedrogen uit. Naast een klein percentage stevia, dit is immers mierzoet, worden er andere, goedkopere, soms zelfs chemische hulpstoffen gebruikt. Opeens blijkt ‘gezond’ dan toch niet zo verantwoord te zijn.

Anna-Gretha Visser van SteviJa uit Drachten hekelt deze misleidende uitingen op verpakkingen. De stevialeverancier uit het Noorden is sinds 2009 actief en brengt stevia in allerlei varianten op de markt. Behalve het pure, mierzoete extract, verkoopt SteviJa ook zoetjes, vloeibare, poeder- en kristalsuikervarianten met stevia.
‘Om de hoge zoetkracht van pure stevia doseerbaar te maken, wordt er gebruik gemaakt van hulpstoffen. De gebruikte stoffen zijn bepalend voor de structuur, smaak en prijs van de steviaproducten’, aldus Visser. ‘Fabrikanten maken gebruik van uiteenlopende hulpstoffen die niet volledig natuurlijk zijn of soms zelfs chemisch. Hiermee onderscheidt SteviJa zich met haar productlijn. Wij gebruiken als enige, uitsluitend natuurlijke ingrediënten voor onze SteviJa-producten. We ontwikkelen onze eigen producten en deze kunnen dan ook met recht ‘verantwoord zoet’ worden genoemd.’
SteviJa Footer © 2017 Healthy Choice
Home | Sitemap | Algemene voorwaarden
Telefonische bestellingen en klantenservice
Maandag - Donderdag
09.00 - 17.00 uur
Vrijdag 09.00 - 15.00 uur
+31 (0)512 820 000
Producten afhalen
De Steven 17
9206 AX Drachten
Nederland
Betaalmogelijkheden
 • Factuur
 • iDeal
 • Contant bij afhalen