SteviJa Puur Natuur

Stevia is in Nederland een relatief nieuwe zoetstof. Door haar enorme zoetkracht wordt stevia doseerbaar gemaakt met diverse hulpstoffen. SteviJa gebruikt uitsluitend natuurlijke ingrediënten in haar producten om zo geen afbreuk te doen aan de bijzondere (natuurlijke) eigenschappen van stevia.

Sommige van de door SteviJa gebruikte natuurlijke hulpstoffen hebben een E-nummer gekregen. E-nummers zijn niet per definitie slechte of chemische stoffen. Steviolglycosiden, de zoete stof uit de steviaplant, heeft bijvoorbeeld ook een E-nummer gekregen. Dit wil zeggen dat de Europese Unie deze stof als additief in voedingsmiddelen heeft gecontroleerd en goedgekeurd.
Er zijn een aantal niet-natuurlijke E-nummers, maar SteviJa gebruikt dus uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De door SteviJa gebruikte natuurlijke hulpstoffen zijn:SteviJa® hekelt misleidende stevia-marketing

Momenteel verovert de plantaardige zoetstof stevia de Nederlandse suiker- en zoetstoffenmarkt in hoog tempo. Maar de voordelen zijn dan ook niet gering. Pure stevia is extreem zoet, bevat geen calorieën en koolhydraten en is veilig in gebruik bij diabetes. Een zoetstof met zoveel positieve eigenschappen, daar zit vast een luchtje aan.

Maar niets is minder waar. Uit onderzoeken blijkt dat stevia veilig is voor consumptie en daarom inmiddels ook in Nederland op de markt is toegelaten. Diverse fabrikanten voegen stevia toe aan haar producten om deze zo een ‘gezond’ imago te geven. Op de verpakking wordt vol trots de aanwezigheid van de nieuwe zoetstof vermeld, maar wie de lijst met ingrediënten naloopt komt bedrogen uit. Naast een klein percentage stevia, dit is immers mierzoet, worden er andere, goedkopere, soms zelfs chemische hulpstoffen gebruikt. Opeens blijkt ‘gezond’ dan toch niet zo verantwoord te zijn.

Anna-Gretha Visser van SteviJa uit Drachten hekelt deze misleidende uitingen op verpakkingen. De stevialeverancier uit het Noorden is sinds 2009 actief en brengt stevia in allerlei varianten op de markt. Behalve het pure, mierzoete extract, verkoopt SteviJa ook zoetjes, vloeibare, poeder- en kristalsuikervarianten met stevia.
‘Om de hoge zoetkracht van pure stevia doseerbaar te maken, wordt er gebruik gemaakt van hulpstoffen. De gebruikte stoffen zijn bepalend voor de structuur, smaak en prijs van de steviaproducten’, aldus Visser. ‘Fabrikanten maken gebruik van uiteenlopende hulpstoffen die niet volledig natuurlijk zijn of soms zelfs chemisch. Hiermee onderscheidt SteviJa zich met haar productlijn. Wij gebruiken als enige, uitsluitend natuurlijke ingrediënten voor onze SteviJa-producten. We ontwikkelen onze eigen producten en deze kunnen dan ook met recht ‘verantwoord zoet’ worden genoemd.’
Stevia, uitsluitend natuurlijke ingrediënten
In mandje
0 artikelen

Stevia sterren
Stevia voordelen