Culieet is een ambachtelijk bereidde smaakmaker, welke voor vele culinaire doeleinden geschikt is. Het heeft een unieke zoet, pittige smaak. Het is onder andere te gebruiken als saus, dip en marinade. In geringe mate goed te gebruiken bij vlees, vis, tofu, roerbakschotels of bij salade en barbecue.
Waarom Culieet?
- Ontwikkeld door een chef-kok
- Geen E600-nummers
- Geen suikers
- Minder dan 0,8 gram koolhydraten per 100 ml
- Wordt onder andere gebruikt in gezondheidsprogramma's
Ingrediënten
- Water
- SOJAbonen
- TARWE
- Zout
- Spaanse peper
- Gemberpoeder
- Natuurazijn
- Knoflook
- Johannesbroodpitmeel
- Steviolglycosiden 95%
- Citroenzuur
Steviolglycosiden
Stevia wordt geteeld op plantages in Zuid-Amerika en Azië. Vooral Paraguay en China zijn grote producenten. Na het oogsten wordt de stevia gedroogd en wordt op centraal gelegen locaties door een extractieproces de geconcentreerde zoetstof uit het plantje gewonnen. Dit zoete witte poeder is wel 300 tot 400 keer zoeter dan suiker.
Citroenzuur
Citroenzuur is een organisch zuur dat van nature in heel veel levende wezens voorkomt. Ook mensen maken citroenzuur aan en zetten dit weer om. Vooral citrusvruchten bevatten citroenzuur. Het wordt gebruikt als natuurlijke zuurteregelaar.
Bewaaradvies
Koel bewaren, 7º
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 gram |
Energie |
0,8 kcal |
Vetten |
0,6 g |
- waarvan verzadigd |
0,03 g |
- waarvan onverzadigd |
|
Koolhydraten |
0,8 g |
-waarvan suikers |
0,01 g |
-waarvan polyolen |
|
Eiwit |
10 g |
Voedingsvezels |
|
Zout |
13 g |
Heeft u vragen over dit product? Bel of mail naar de klantenservice.