Productpagina

Actie!

Stevia Kristal Per Doos


€49.50€44.55

Doos: 6 x 300 gram


* Deze Multi-Voordeel actie is niet te combineren met de 10% kortingsbon.

Stevia Kristal is een 100% natuurlijke suikervervanger. Stevia Kristal bestaat uit stevia en Erythritol. Stevia, ook wel honingkruid genoemd, is het zoetste plantje ter wereld en geeft de heerlijk zoete smaak. Erythritol komt van nature voor in fruit en geeft de kristalvormige structuur. SteviJa Kristal blijft bij hoge temperaturen stabiel waardoor deze uitermate geschikt is voor koken en bakken. De stevia in Stevia Kristal versterkt haar zoetkracht bij het bakken waardoor deze erg zuinig is in gebruik. Eén verpakking is goed voor het bakken van ongeveer 15 cakes. Stevia Kristal bezit bijna geen calorieën (20 kcal/100 gr. tegenover 400kcal/100gr. suiker). De zoetkracht van Kristal ten opzichte van suiker is 1:1 tot 1:3. (hoe meer Kristal, hoe groter de zoetkracht)
 

Ingrediënten

  • Steviolglycosiden
  • Erythritol

Omschrijving ingrediënten

Steviolglycosiden
Stevia wordt geteeld op plantages in Zuid-Amerika en Azië. Vooral Paraguay en China zijn grote producenten. Na het oogsten wordt de stevia gedroogd en wordt op centraal gelegen locaties door een extractie proces de geconcentreerde zoetstof uit het plantje gewonnen. Dit zoete witte poeder is wel 300 tot 400 keer zoeter dan suiker.

Erythritol
Erythritol is een natuurlijk suikeralcohol (polyol) die wordt gewonnen uit plantaardige suikers. Deze komen onder andere voor in fruit en gegist voedsel. De suikers worden gemengd met water, gefermenteerd en gekristalliseerd. Na het zuiveren blijft er geen fruitsuiker of gist achter in de Erythritol.

Erythritol valt binnen de categorie ‘suikeralcohol’, maar het is geen suiker en ook geen alcohol. De term suikeralcohol heeft betrekking op de moleculaire structuur van Erythritol die overeenkomt met die van suikers en gedeeltelijk met die van alcohol. Erythritol beïnvloedt de bloedglucose niet en veroorzaakt geen cariës.

Product: Stevia Kristal van SteviJa

Toepassing

Stevia Kristal is te gebruiken in:
  • In koffie, thee, yoghurt en koude dranken
  • In sauzen, soepen, marinades, dressing en olijfolie
  • Voor het maken van ijs en stoofpeertjes
  • Over aardbeien, worteltjes en pannenkoeken etc.
  • Cake, kruidkoek, appeltaart en MonChou-taart
  • Brownies, muffins, Engelse scones en pindakoekjes

Voedingswaarde

Voedingswaarde per 100 gram
Energie 84 kJ / 20 kcal
Vetten 0,0 g
   - waarvan verzadigd 0,0 g
   - waarvan enkelvoudig onverzadigd  0,0 g
Koolhydraten 100 g
   -waarvan suikers 0 g
Polyolen 98,4 g
Eiwit 0 g
Voedingsvezels 0,0 g
Zout 0,01 g


Heeft u vragen over dit product? Bel of mail naar de klantenservice.