Productpagina

Chiazaad Raw


€9.99

Pot: 500 gram


Chia zaad, ook wel “runners food” genoemd. Wist je dat Chia zaad tot 10 keer zijn eigen gewicht aan water kan absorberen waardoor uitdroging wordt voorkomen. 

Het is een graansoort met een enorme hoeveelheid energie, die al eeuwen wordt gebruikt door de Amerikaanse indianen zoals Azteken en Inca’s.
 

Toepassing

Energie
Chia zaad geeft heel veel energie dit kun je toepassen door in de ochtend ongeveer 10 gram chia zaad toe te voegen aan uw yoghurt of een smoothie.
 
Dieet
De zaadjes vormen een gel als ze worden blootgesteld aan vocht, dit kan voor het consumeren gedaan worden om het makkelijk aan een recept toe te voegen of het gebeurt in het lichaam zelf. Dit zorgt ervoor dat het consumeren van het gerecht meer vult. Dit is erg handig tijdens een dieet. 
 
(Veganistische) recepten
Chiazaad is ook perfect te gebruiken als een bindmiddel in bakrecepten. Je kunt een normaal bakrecept hierdoor makkelijk veganistisch maken door de melk te vervangen door een plantaardige melk en de eieren te vervangen door een beetje chiazaad met water. Je kunt één ei vervangen voor één eetlepel chiazaad met drie eetlepels warm water. Laat dit ongeveer tien minuten weken tot het een gel wordt en je hebt een mooie vervanger voor het ei. Als je de textuur van de zaadjes niet in je recept wilt, kun je het eerst ook fijnhakken met een mes. De zaadjes kunnen ook vermalen worden tot een bakmeel waarmee heerlijke cake, muffin of taart meegebakken kan worden.
 
Spijsvertering
Chiazaad is een snelle manier om veel vezels binnen te krijgen. Meer dan een derde van het zaadje bestaat uit voedingsvezels, dit is goed voor de spijsvertering en stoelgang. Een mooie toepassing is om chiazaad door de jam te doen, u kunt hier zelf een lekkere jam mee maken of het gebruiken door jam uit de winkel te gebruiken.
 

Tip

Voor een betere opname in het lichaam is het aangeraden om de zaadjes aan vocht bloot te stellen. Als je het toevoegt aan een smoothie, yoghurt, jam of ander product, laat het dan eerst 10-15 minuten weken voor een optimaal resultaat. Wanneer je het gebruikt in een bakrecept kun je het beste eerst een gel maken door het chiazaad 15 minuten te laten weken in lauw water, hiervoor geld een verhouding van één deel chiazaad met vier delen water.
 

Bewaaradvies

Donker en droog bewaren.
 

Voedingswaarde

Voedingswaarde per 100 gram
Vetten:  
- waarvan verzadigde vetten 3 gr
- transvetten 0 gr
- meervoudig onverzadigd vet 23 gr
- enkelvoudig onverzadigd vet 0 gr
Cholesterol 0 mg
Natrium 0 mg
Koolhydraten:  
- voedingsvezels 37 gr
Suikers 0 gr
Proteïne 27 gr
ADH:  
- calcium 15%
- vitamine E 45%
- fosfor 25%
- koper 15%
- mangaan 150%
Omega'S:  
- omega 3 (alpha-linoleenzuur)  
- omega 6 (linoleenzuur)  
- omega 9 (oliezuur)  


Heeft u vragen over dit product? Bel of mail naar de klantenservice.