Productpagina

Stevia Kristal


€7.99

Stazak: 300 gram


Bekijk de Commercial

Stevia kristal is een 100% natuurlijke suikervervanger. Stevia kristal bestaat uit stevia en Erythritol. Stevia, ook wel honingkruid genoemd, is het zoetste plantje ter wereld en geeft de heerlijk zoete smaak. Erythritol komt van nature voor in fruit en geeft de kristalvormige structuur. Stevia Kristal blijft bij hoge temperaturen stabiel waardoor deze uitermate geschikt is voor koken en bakken. De stevia in SteviJa kristal versterkt haar zoetkracht bij het bakken waardoor deze erg zuinig is in gebruik. Eén verpakking is goed voor het bakken van ongeveer 15 cakes. Stevia kristal bezit geen calorieën, dus 100% minder dan in suiker! (0 kcal / 100 gram tegenover 400kcal / 100 gram suiker). De zoetkracht van Kristal ten opzichte van suiker is ongeveer 1:3. (Echter hoe meer suiker je in een gerecht vervangt door Stevia Kristal, des te minder heb je naar verhouding aan Kristal nodig). De glycemic index van SteviJa Kristal is 0 (GI=0).

Ingrediënten

  • Steviolglycosiden
  • Erythritol

Omschrijving ingrediënten

Steviolglycosiden
Stevia wordt geteeld op plantages in Zuid-Amerika en Azië. Vooral Paraguay en China zijn grote producenten. Na het oogsten wordt de stevia gedroogd en wordt op centraal gelegen locaties door een extractie proces de geconcentreerde zoetstof uit het plantje gewonnen. Dit zoete witte poeder is wel 300 tot 400 keer zoeter dan suiker.

Erythritol
Erythritol is een natuurlijk suikeralcohol (polyol) die wordt gewonnen uit plantaardige suikers. Deze komen onder andere voor in fruit en gegist voedsel. De suikers worden gemengd met water, gefermenteerd en gekristalliseerd. Na het zuiveren blijft er geen fruitsuiker of gist achter in de Erythritol.

Erythritol valt binnen de categorie ‘suikeralcohol’, maar het is geen suiker en ook geen alcohol. De term suikeralcohol heeft betrekking op de moleculaire structuur van Erythritol die overeenkomt met die van suikers en gedeeltelijk met die van alcohol. Erythritol beïnvloedt de bloedglucose niet en veroorzaakt geen cariës.

Product: Stevia Kristal van SteviJa

Toepassing

Stevia kristal is te gebruiken in onder anderen:
  • In koffie, thee, yoghurt en koude dranken
  • In sauzen, soepen, marinades, dressing en olijfolie
  • Voor het maken van ijs en stoofpeertjes
  • Over aardbeien, worteltjes en pannenkoeken etc.
  • Cake, kruidkoek, appeltaart en Cheesecake
  • Brownies, muffins, Engelse scones, pindakoekjes en nog veel meer bakproducten

Bewaaradvies

Donker en droog bewaren.
 

Voedingswaarde

Voedingswaarde per 100 gram
Energie 0 kJ / 0 kcal
Vetten 0,0 g
   - waarvan verzadigd 0,0 g
   - waarvan onverzadigd  0,0 g
Koolhydraten 99,8 g
   -waarvan suikers 0 g
   -waarvan polyolen 99,8 g
Eiwit 0 g
Voedingsvezels 0,0 g
Zout 0,001 g


Heeft u vragen over dit product? Bel of mail naar de klantenservice.